Світ

У Пакистані тарифи на газ підняли до 200%

У Пакистані тарифи на газ підняли до 200%

У Пакистані підняли тарифи на газ до 200%

Пакистан стикається зі скороченням запасів природного газу та відсутністю постачання цього палива з-за кордону.

Комітет економічної координації тимчасового уряду Пакистану схвалив підвищення з 1 листопада до 200% тарифів на газ для побутових, комерційних та промислових споживачів. Про це повідомляє газета Daily Pakistan.

Зазначається, що рішення про перегляд тарифів було ухвалено за рекомендацією Міністерства нафти ісламської республіки. Це дозволить збільшити доходи держави на 395 млрд рупій (близько $1,4 млрд).

Підвищення тарифів на газ експерти пов’язують з вимогою Міжнародного валютного фонду, який поставив умовою надання Ісламабаду пільгового фінансування на суму $3 млрд. зростання податків, тарифів на електроенергію, газ та інші види палива, а також відмову від державних субсидій на них.

Як відомо, Пакистан стикається зі скороченням запасів природного газу та відсутністю постачання цього палива з-за кордону. Останніми роками в країні не виявлено нових родовищ газу, їх пошук ускладнює ситуація із забезпеченням безпеки в районах, де можуть знаходитися потенційні газові родовища, а також вихід з Пакистану іноземних компаній, які займалися розвідкою газу.

Постачання зрідженого природного газу до Пакистану припинилися через нестабільність цін, їх зростання та дефіцит іноземної валюти у країни.

Раніше міністр енергетики Пакистану Мухаммед Алі повідомляв, що збитки в газовому секторі щороку сягають 30 млрд рупій ($108 млн).

Як повідомлялося, у квітні Пакистан замовив першу партію нафти із РФ.

Нагадаємо, у січні представники урядів Пакистану та Росії домовилися про постачання російської нафти. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button