Світ

У Новій Зеландії виник скандал через проросійську пропаганду

У Новій Зеландії виник скандал через проросійську пропаганду

Фото: RNZ

Голова правління RNZ Джим Метер

Новозеландська громадська радіостанція RNZ проведе незалежну перевірку після виявлення у матеріалах про війну в Україні російських наративів.

Новозеландська радіостанція RNZ (Radio New Zealand) проведе незалежну перевірку після виявлення на своєму сайті низки матеріалів із наративами російської пропаганди. Про це 13 червня повідомила пресслужба медіа.

Зазначається, що наприкінці минулого тижня у низці публікацій на сайті RNZ було знайдено тези російської пропаганди про війну проти України. З’ясувалося, що один із журналістів змінював початкові повідомлення, додаючи проросійські наративи та дезінформацію.

З 9 червня було перевірено сотні статей RNZ та виправлено 19 (18 із них базувалися на матеріалах Reuters, і одна – BBC). У новинах, що зазнали змін, йшлося, зокрема, про “переслідування російськомовних в Україні” і “державний переворот неонацистів”.

Усі виправлені статті були написані одним журналістом, після викриття його було усунуто від роботи та позбавлено доступу до редакційних систем.

У RNZ наголосили, що у вівторок відбудеться нарада керівництва, на якій обговорить, кому буде доручено проведення розслідування.

За словами голови правління радіостанції Джима Метера, інцидент підірвав довіру громадськості, тому має бути проведена “велика і ретельна робота з виправлення помилок”.

“Ми збираємося призначити групу довірених осіб, досвідчених журналістів, тих, хто має редакторський досвід, для проведення перевірки”, – зазначив він.

Метер наголосив, що RNZ має високі журналістські стандарти та дорожить довірою слухачів. 

Раніше повідомлялося, що РФ виділила майже мільярд доларів на воєнну пропаганду.

Нові методички. Що в РФ розкажуть про атаку ЗСУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button