Світ

У Німеччині затримано чоловіка, що продавав РФ двигуни для дронів

У Німеччині затримано чоловіка, що продавав РФ двигуни для дронів

Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)

Серед компонентів, що поставлялися, були моделі авіаційних двигунів, які використовуються в російському безпілотнику Орлан-10

Порушник протягом 2022-23 рр. експортував на територію Росії різні електронні компоненти та моделі авіаційних двигунів.

Чоловік у Німеччині нелегально відправляв Росії двигуни для бойових дронів на суму два мільйони євро. Прокуратура Франкфурта-на-Майні та Головне митне управління оголосили, що його заарештовано. Про це повідомляє Merkur.

Бізнесмена звинувачують у порушенні Закону про зовнішню торгівлю і платежі.

Підозрюваний протягом 2022-2023 рр. експортував на територію Росії різні електронні компоненти, моделі авіаційних двигунів та інші товари за допомогою обхідних поставок, порушуючи тим самим санкції проти Росії. Компоненти поставлялися на адресу компанії, розташованої в Санкт-Петербурзі, через проміжного одержувача в Гонконзі.

Згідно з інформацією, наданою прокуратурою, російська компанія пов’язана зі співучасником німецького підприємця.

Серед компонентів, що поставлялися, були моделі авіаційних двигунів, які використовуються в російському безпілотнику Орлан-10. Деякі варіанти безпілотників призначені для ведення артилерійського вогню по українських територіях.

Слідчі раніше вилучили загалом 120 двигунів і успішно запобігли їхньому можливому експорту в Росію.

Підозрюваний також звинувачується в незаконному експорті двох дорогих автомобілів. Вони були переправлені транзитом до Китаю і ввезені в Росію. Вартість товарів усіх незаконно поставлених предметів становить два мільйони євро.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат заявив, що Росія подекуди застосовує примітивні БПЛА: двигуни для них купують на AliExpress.

Київщину атакують нові російські дрони – соцмережі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button