Світ

У Німеччині засудили до довічного ув’язнення колишнього сирійського офіцера за наказом якого зґвалтували, закатували та вбили 4 000 людей

Його визнали винним у злочинах проти людяності - масових вбивствах та тортурах представників сирійської опозиції та їхніх сімей

Суд у Німеччини засудив колишнього сирійського офіцера спецслужб Башара Асада до довічного ув’язнення без права на помилування в межах історичного судового процесу.

Його визнали винним у злочинах проти людяності – масових вбивствах та тортурах представників сирійської опозиції та їхніх сімей, – інформує 1News.

За версією прокуратури, у 2011 році, коли Сирію охопила хвиля антиурядових протестів, 48-річний Анвар Раслан був полковником сирійської розвідки та керував тортурами ув’язнених у дамаській в’язниці Аль-Хатіб.

За перші два роки “Арабської весни” за його наказом зґвалтували, закатували та вбили щонайменше 4 000 людей, які виступали проти уряду Башара Асада.

Раслана арештували у 2019 році у Німеччині, де він успішно просив притулку.

Він заперечує усі звинувачення, заявляючи, що не має жодного відношення до жорстокого ставлення до в’язнів, і що намагався допомогти деяким затриманим.

Разом із Расланом на лаві підсудних опинився його колишній підлеглий, 43-річний Іяд А. Вердикт у його справі буде пізніше.

За законами Німеччини, справи про військові злочини, злочини проти людяності та геноцид потрапляють під універсальну юрисдикцію.

Цей судовий розгляд також має іншу мету: створити сукупність доказів для використання в майбутніх провадженнях щодо злочинів проти людства.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button