Світ

У Німеччині перехопили 75 коробок з фальшивими доларами

У Німеччині перехопили 75 коробок з фальшивими доларами

Фото: twitter.com/SH_Polizei

75 коробок фальшивих доларів через Німеччину переправлялися до США

Банкноти надійшли від гуртового торговця з Туреччини і призначалися для подальшого транспортування у США.

У німецькому місті Кіль првавоохоронці виявили фальшиві гроші на суму понад 103 мільйони доларів. Про це у п’ятницю, 5 квітня, повідомило DW.

За даними поліції, партія низькоякісних підробок була частиною ширшої операції з перевезення фальшивих купюр з Туреччини через Німеччину до США.

Слідчі відстежили гроші після того, як американські органи безпеки повідомили про це німецьку федеральну поліцію.

Поліція землі Шлезвіг-Гольштейн повідомила, що провела “масштабні обшуки” в квартирі та за двома адресами компаній, як у Шлезвіг-Гольштейні, так і в сусідньому Гамбурзі. В результаті було виявлено та вилучено чотири палети, що містили загалом 75 коробок з підробленими доларами.

Слідство вважає, що банкноти надійшли від гуртового торговця з Туреччини, який використовував одну з експортних компаній обвинуваченого в місті Юбек у Шлезвіг-Гольштейні як проміжний склад для подальшого транспортування до США.

Підозрюваний перебуває під слідством за звинуваченням у підробці грошей. Він є керуючим директором двох фірм-експортерів і підозрюється в тому, що раніше вже експортував підроблені гроші через Атлантику.

Зазначається, що підробки такого типу не є високоякісними і можуть бути розпізнані як фальшивки при детальному вивченні. Однак Бундесбанк та влада США класифікували їх як такі, що можуть бути сплутані зі справжніми грошима в платіжних операціях.

Раніше НБУ попросив українців бути обачними під час валютних операцій та попередив про ризик отримати на руки фальшиві долари США.

В НБУ розповіли, які банкноти найчастіше підробляють фальшивомонетники

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button