Світ

У Німеччині тривають суперечки щодо міграційної політики

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та міністр внутрішніх справ Хорст Зеєгофер не домовилися щодо міграційної політики країни перед важливою зустріччю прем’єр-міністрів всіх федеральних земель, інформує 1NEWS з посиланням на Deutsche Welle.

Минулої ночі кризові переговори між двома сторонами, а також прем’єр-міністром Баварії Маркусом Сьодером, прем’єр-міністром землі Гессен Фолькером Буффьє закінчилися без прориву.

Переговори відбулися напередодні сьогоднішньої зустрічі Меркель та лідерів федеральних земель, де міграційна політика буде одним з головних питань. “Генеральний план” щодо міграції, який повинен був бути представлений у вівторок Зеєгофером, був відкладений, як повідомляється, через опозицію Канцелярії канцлера.

Основна суперечка між Зеєгофером та Меркель, партії яких перебувають у коаліційному уряді з соціал-демократами, полягає в тому, що глава МЗС вимагає дозволу для прикордонних земель, таких як Баварія, відмовляти шукачам притулку, якщо вони зареєструвалися в іншій державі ЄС або якщо у Німеччині їм вже було відмовлено в притулку.

Меркель, однак, прагне уникнути односторонніх кроків Німеччини, які можуть роздратувати інші країни-члени ЄС та ще більше послабити зусилля, спрямовані на спільну міграційну політику для всього ЄС.

Канцлер запропонувала Зеєгоферу та Сьодеру компроміс, запропонувавши двосторонні угоди між країнами ЄС, які найбільше постраждали від напливу мігрантів та шукачів притулку, таких як Італія та Греція.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеєгофер виступає за жорсткіше ставлення до тих мігрантів, котрим у Німеччині відмовили в наданні статусу біженця.

 

 

 

 

Back to top button