Світ

У Нігерії через вибух у кафе загинули щонайменше 16 людей

У Нігерії через вибух у кафе загинули щонайменше 16 людей

Фото: pexels (ілюстративне фото)

У Нігерії пролунав вибух у кафе

Вибух стався в селищі Каворі, приблизно за 50 кілометрів від столиці штату міста Майдугурі. Поліція заявила, що це був не напад смертника, а вибух саморобного пристрою.

У Нігерії в штаті Борно внаслідок вибуху в кафе загинули щонайменше 16 людей, є й десятки поранених, щонайменше 24 з них – у серйозному стані. Про це з посиланням на місцеву поліцію повідомляє France24.

Вибух стався в середу в селищі Каворі, приблизно за 50 кілометрів від столиці штату міста Майдугурі. Влада штату запровадила після цього 24-годинну комендантську годину.

Повідомляється, що ніхто не взяв на себе відповідальність за вибух, але аналітики і окремі чиновники підозрюють, що це вчинило ісламське бойове угруповання Боко Харам, яке з 2009 року діє у Нігерії та сусідніх країнах у регіоні озера Чад.

Поліція заявила, що це був не напад смертника, а вибух саморобного пристрою.

“Цей останній вибух бомби, націленої на цивільних, є яскравим нагадуванням про постійну загрозу з боку Боко Харам”, – сказав дослідник з Інституту досліджень безпеки в регіоні озера Чад Малік Самуель.

Раніше повідомлялося, що озброєні злочинці вбили в Нігерії понад 50 мирних жителів. Кілька десятків нападників на мотоциклах відкрили вогонь по жителях селища, після чого пограбували їхні помешкання і взяли заручників.

У Нігерії бойовики напали на школу і викрали майже 300 учнів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × three =

Back to top button