Світ

У Нідерландах протестували проти “корона-пропуску” для відвідування барів, ресторанів, театрів

Протестувальники зібралися в суботу на протест проти запровадження “корона-пропуску” в Нідерландах, оскільки доказ вакцинації проти COVID-19 став обов’язковим для відвідування барів, ресторанів, театрів та інших місць. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

Нова вимога пред’явити пропуск або нещодавній негативний тест на коронавірус співпала із скасуванням майже всіх заходів соціального дистанціювання в країні, де 72% населення отримало принаймні одну дозу вакцини.

Хоча маски для обличчя все ще обов’язкові в громадському транспорті, учням і вчителям більше не доведеться носити маски в школах, а також скасоване правило про 1,5-метрову дистанцію в громадських місцях.

Кілька сотень протестувальників зібралися в Гаазі, де знаходиться уряд Нідерландів, щоб пройти маршем по центру міста.

Більшість голландців підтримують запровадження “корона-пропусків”, але вони викликали критику з боку сектору гостинності.

Понад 40% власників барів та ресторанів не планують просити у клієнтів сертифікат про вакцинацію, заявила асоціація індустрії гостинності Horeca Nederland з посиланням на опитування своїх членів.

Багато підприємств розглядають цю вимогу як “політичний інструмент”, спрямований на поширення вакцинації.

“Це не тільки неможливо запровадити, але й фінансово завдає шкоди сектору, який тільки починає відновлюватися”, – додали в асоціації.

Back to top button