Світ

У небо над Францією підняли Статуї з собору Паризької Богоматері

Шістнадцять бронзових статуй з собору Паризької Богоматері підняли у небо над Парижем після того, як їх зняли з храму для проведення реставраційних робіт, інформує 1NEWS.

Туристи, які напередодні відвідували цю всесвітньо відому пам’ятку, були приголомшені, коли статуї, які представляють 12 апостолів і чотирьох євангелістів з Нового Завіту – були підняті зі шпиля собору за допомогою крана.

“Унікальним є те, що ми вперше бачимо їх так близько з тих пір, як вони були створені Віолле-ле-Дюком (французький архітектор і реставратор – ред.) у 1860-х роках”, – зазначила Марі-Елен Дідьє, що відповідає за ремонтні роботи.

“Це виняткова подія, тому що ми зняли 16 статуй за один день. Це чарівний момент для всіх”, – сказала вона.

Побудований між 1163 і 1345 роками, паризкий собор Нотр-Дам є одним з найпопулярніших туристичних об’єктів у Парижі, який щорічно відвідують близько 13 мільйонів людей.

Його шпиль, як і решта збудованої у готичному стилі будівлі, капітального відремонтують, що обійдеться в 11 мільйонів євро (12,4 мільйона доларів), що фінансується французьким урядом.

Статуї будуть виставлені на огляд у соборі, також їх відправлять до спеціалізованого реставратора у департамент Дордонь на південному заході Франції.

Коли їх усі відреставрують, вони повернуться на свої місця і знову дивитимуться на Париж в 2022 році.

 

 

 

 

 

Back to top button