Світ

У НАТО відреагували на підрив Каховської ГЕС


Єнс Стонтенберг назвав інцидент з дамбою “черговим свідченням жорстокості” РФ та запевнив, що на саміті у Вільнюсі союзники приймуть “значущі рішення”.

Підрив Каховської ГЕС є черговим свідченням жорстокості війни Росії проти України. Про це  заявив генсек НАТО Єнс Стонтенберг під час відкриття саміту Бухарестської дев’ятки (B9).

“Руйнування сьогодні Каховської ГЕС ставить під загрозу життя тисяч мирних жителів і завдає серйозної шкоди навколишньому середовищу. Це обурливий акт, який ще раз демонструє жорстокість російської війни в Україні”, – наголосив він.

Рішення, які союзники ухвалять на саміті НАТО в липні у Вільнюсі “будуть дуже значущими”, запевнив генсек.

Альянс посилить підтримку України завдяки багаторічному пакету допомоги, щоб сприяти переходу від радянської епохи до стандартів НАТО і наблизити Україну до Організації, запевнив Столтенберг.

Двері до НАТО залишаються відкритими заявив він і додав, що Україна стане членом Альянсу, а Росія не буде мати права вето на вступ нових країн до НАТО.

Столтенберг також підкреслив, що країни НАТО повинні взяти на себе “тверді зобов’язання” щодо збільшення інвестицій в обороноздатність до рівня мінімум 2% від ВВП країн.

За його словами, нині триває інтенсивна робота над тим, щоб у найближчому майбутньому Швеція приєдналася до Альянсу.

Як ми вже писали, в ніч проти 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. У результаті цього відбувається підняття рівня води та затоплення населених пунктів поблизу річки Дніпро.

Партизани дізналися, який батальйон РФ підірвав Каховську ГЕС

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button