Світ

У МВС Білорусі заявили про зростання випадків педофілії

У МВС Білорусі заявили про зростання випадків педофілії

Фото: pixabay.com

У Білорусі за десять років зареєстрували понад 5,6 тисяч злочинів за фактами педофілії

Минулого року в республіці зафіксовано понад тисячу сексуальних злочинів стосовно неповнолітніх.

За останні десять років у Білорусі майже в 30 разів побільшало злочинів проти статевої недоторканності неповнолітніх. Про це під час прес-конференції 6 березня заявив заступник міністра внутрішніх справ країни Геннадій Казакевич, повідомляє БЕЛТА.

“Питання педофілії є не просто актуальним і злободенним. Негативні наслідки цього явища несуть загрозу майбутньому країни – нашим дітям. Якщо у 2012 році у нас було зареєстровано лише 38 таких злочинів, то торік їх виявлено понад 1 000. Зростання більш ніж у 28 разів”, – наголосив представник МВС.

За його словами, всього з 2012 року в Білорусі зареєстровано 5616 злочинів цієї категорії.

“Десять років тому ми зіштовхувалися з безпрецедентними випадками замовчування сексуального насильства. Іншими словами, для нашого суспільства тема була вкрай болісною. Тобто про це просто не говорили”, – зазначив Казакевич.

Правоохоронці спільно із зацікавленими держорганами підготували план дій щодо запобігання сексуальному насильству стосовно дітей. Комплекс заходів перебуває на розгляді уряду.

Раніше повідомлялося, що суд Москви засудив колишнього режисера, сценариста та постановника Єралаша Іллю Білостоцького до 14 років колонії суворого режиму у справі про педофілію.

Львівського педофіла відправили до психіатричної лікарні на довічне лікування


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button