Світ

У Молдові запровадили режим тривоги у газовому секторі

У Молдові запровадили режим тривоги у газовому секторі

Фото: Булгартрансгаз (иллюстративное фото)

У Молдові ввели режим тривоги у газовому секторі через події у Курській області

Наразі немає збоїв чи серйозних ризиків збоїв. Але введення режиму тривоги дасть відповідальним установам необхідні важелі для ретельного моніторингу.

У Молдові Комісія з надзвичайних ситуацій запровадила режим тривоги у газовому секторі у зв’язку з ризиком перебоїв постачання газу через події в Курській області РФ. Рішення було ухвалено 8 серпня після звернення міністерства енергетики Молдови, передає NewsMaker.

Зазначається, що Комісія з НС країни ознайомилася з поданою міненергетики інформацією про потенційний ризик перебоїв у постачанні газу внаслідок військових дій у районі газовимірювальної станції Суджа, через яку газ надходить і до Молдови. Було вирішено вирішено вжити превентивних заходів забезпечення енергетичної безпеки країни.

У Комісії наголосили, що наразі немає жодних збоїв чи серйозних ризиків збоїв. Але введення режиму тривоги дасть відповідальним установам необхідні важелі для ретельного моніторингу та оперативного втручання, якщо виникне така потреба.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що Україна контролює газову станцію коло Суджі.

Як повідомлялося, бої на Курщині загрожують транзиту газу в Європу. Експерти побоюються раптової зупинки потоків до закінчення угоди з Газпромом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 1 =

Back to top button