Світ

У Мексиці заворушення через арешт сина наркобарона

У Мексиці заворушення через арешт сина наркобарона

Автомобілі, що згоріли після сутичок у Куліакані

Затриманий Овідіо Гусман-Лопес – син відомого злочинця Ель Чапо. Його прихильники взяли в облогу місто Куліакан і влаштували перестрілки із силовиками.

У мексиканському місті Куліакан 5 січня заарештували Овідіо Гусмана-Лопеса – сина наркобарона Ель Чапо (Коротуна), який відбуває довічний термін у в’язниці США. Операція супроводжувалася стріляниною та підпалами автомобілів, кілька куль влучили у літак місцевої авіакомпанії, повідомляє ВВС News.

Як зазначив міністр оборони Мексики Луїс Кресенсіо Сандоваль, перш ніж Гусман-Лопес був схоплений, за ним протягом півроку велося приховане стеження за сприяння американської влади. Після затримання його перевезли до Мехіко.

За інформацією правоохоронців, затриманий очолював відділення наркокартеля Сіналоа, започаткованого його батьком. Це одна з найбільших у світі підпільних організацій, які займаються виробництвом, контрабандою та торгівлею наркотиками.

Після того, як стало відомо про арешт наркобарона, у місті спалахнули заворушення. Його прихильники взяли в облогу Куліакан і влаштували посеред вулиць перестрілки з правоохоронцями. Місцева влада закликала мешканців міста не залишати свої будинки, а силовики перекрили вулиці.

Мексиканська авіакомпанія Aeromexico повідомила про те, що вранці в четвер у результаті стрілянини кілька куль влучили у фюзеляж літака, який готувався здійснити рейс до Мехіко. Як стверджується, ніхто з пасажирів та персоналу не постраждав.

Після інциденту аеропорт було закрито. Агентство цивільної авіації Мексики повідомило, що у Куліакані також постраждав літак ВПС.

У 2019 році мексиканська влада вже заарештовувала Гусмана-Лопеса, але змушена була відпустити його, щоб не провокувати його прихильників на насильство.

У Держдепартаменті США вважають, що Овідіо та його брат Хоакін володіють щонайменше 11 лабораторіями з виробництва метамфетаміну в штаті Сіналоа, які виробляють від 1300 до 2200 кг наркотиків на місяць.

У Мексиці озброєні люди атакували в’язницю, 14 загиблих


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button