Світ

У лютому 2022 році РФ запустила в космос ядерний супутник – ЗМІ

У лютому 2022 році РФ запустила в космос ядерний супутник - ЗМІ

Фото: ANTARA/net/rst

РФ запустила в космос апарат із компонентами ядерної антисупутникової зброї

Росіяни стверджують, що космічний апарат призначений для наукових досліджень, але американці в це не вірять.


За кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну Росія запустила в космос супутник Космос-2553, що несе компоненти системи антисупутникового ядерного озброєння. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників.

 

Зазначається, що дослідницький апарат Космос-2553 призначений для тестування компонентів потенційної протисупутникової зброї, яка може нести ядерний пристрій.

 

За словами джерел, російський супутник не несе ядерної зброї, але на ньому є неядерні компоненти нової системи озброєнь РФ.

 

Ця зброя, у разі її розгортання, дасть Росії можливість знищити за допомогою ядерного вибуху сотні супутників на низькій навколоземній орбіті в тій частині космосу, де домінують апарати уряду США і компанії SpaceX.

Один зі співрозмовників WSJ назвав запущений супутник “прототипом” зброї, водночас інші стверджують, що російська програма не просунулася так далеко.

 

Супутник Космос-2553 був запущений 5 лютого 2022 року і досі подорожує навколо Землі на незвичній орбіті. Росія стверджує, що космічний апарат призначений для наукових досліджень, але американські офіційні особи вважають цю заяву неправдоподібною.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button