Світ

У людей в північному регіоні Данії виявили мутовану версію коронавірусу

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оголосила про особливі обмеження для понад 280 тисяч осіб на півночі країни після того, як у людей була виявлена мутована версія коронавірусу, пов’язана з норковими фермами, повідомляє 1NEWS з посиланням на “Європейську правду“.

Копенгаген попередив, що мутація може поставити під загрозу ефективність будь-якої майбутньої вакцини.

“Відсьогодні громадянам семи районів Північної Ютландії настійно рекомендується залишатися у своєму районі, щоб запобігти поширенню інфекції”, – сказала Фредеріксен.

Бари і ресторани також будуть закриті, жителям інших регіонів країни забороняється відвідувати закриті регіони. “Ми просимо вас в Північній Ютландії зробити щось зовсім екстраординарне”, – сказав Фредеріксен, кажучи про “реальне закриття” регіону.

Громадський транспорт в регіоні буде закритий, міжміські автобуси і потяги не будуть робити зупинок.

Школярі в семи муніципалітетах, які навчаються в класах з п’ятого по восьмий, будуть відвідувати уроки віддалено. Навчання молоді, включаючи іспити, буде проводитися повністю онлайн, а відвідуваність вищих навчальних закладів, таких як університети, буде знижена на 50%.

Культурні і спортивні об’єкти, такі як тренажерні зали, басейни, парки розваг, зоопарки, театри, музеї, бібліотеки і кінотеатри, будуть закриті, хоча відкриті майданчики для занять спортом залишаться відкритими.

Регіональне управління охорони здоров’я Північної Ютландії готується до масового тестування 280 тисяч жителів постраждалих районів.

 

 

 

Back to top button