Світ

У Литві анонсували “найбільші в історії” навчання НАТО на Балтиці

У Литві анонсували найбільші в історії навчання НАТО на Балтиці

Фото: LRT (архівне фото)

Розпочинаються військові навчання BALTOPS

У навчаннях візьмуть участь близько 9 тисяч солдатів та іншого особового складу, понад 50 кораблів і понад 80 літаків з 20 країн НАТО.

Міноборони Литви 4 червня повідомило, що розпочалася підготовка до масштабних навчань у Балтійському морі BALTOPS 24.

“У Клайпедському порту збираються учасники навчань BALTOPS 24 – понад 30 військових кораблів союзників по НАТО, екіпажі яких налічують понад 4 тисячі моряків, морської піхоти, морської авіації та інших фахівців військового флоту”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це будуть найбільші навчання, які будь-коли проводилися в Балтійському морі.

У навчаннях візьмуть участь близько 9 тисяч солдатів та іншого особового складу, понад 50 кораблів і понад 80 літаків з 20 країн НАТО. Вперше, хоча країна бере участь у цих навчаннях з 1990 року, Швеція бере участь у навчаннях як член НАТО.

Навчання організовуються Командуванням ВМС США в Європі та Африці та 6-м флотом США, управління навчаннями забезпечуватиме штаб Військово-морських ударних сил та сил підтримки НАТО (STRIKFORNATO).

Основна мета навчань – дати союзникам можливість відпрацювати заходи реагування на кризові ситуації та забезпечити свободу судноплавства та безпеку у Балтійському регіоні”, – йдеться у повідомленні.

За даними Міноборони Литви, 4-7 червня пройде морська координаційна конференція навчань BALTOPS 24, організована Військово-морськими силами Литви. У фазі активних дій на Балтійському морі, з 7 по 20 червня, буде відпрацьовано висадку морського десанту, вогневу підтримку, протичовнову боротьбу, протиповітряну оборону, пошук та знезараження мін, дії надводних і підводних безпілотників та низку інших операцій.

Нагадаємо, у Німеччині 3 червня розпочались одні з найбільших в Європі навчань НАТО зі спільних повітряних операцій, які спрямовані на посилення співпраці із країнами-партнерами, а також на обмін авіаційним і технічним досвідом. Навчання триватимуть до 14 червня.

Раніше повітряні сили Польщі, США та країн Балтії провели військові навчання.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button