Світ

У Легіоні Свобода Росії заявили, що наступ в РФ – “тільки перший акт”

У Легіоні Свобода Росії заявили, що наступ в РФ - тільки перший акт

Фото: Легіон Свобода Росії

У ЛСР зазначають, що російська армія нині “оговтується від шоку”

Бійці ЛСР запевнили, що “ситуація розвиватиметься і далі” і прогнозують, що попереду ще “гаряча” ніч.

Наступ російських добровольців у прикордонних районах РФ, що розпочався у вівторок, 12 березня, був тільки “першим актом”, попереду ще “гаряча” ніч. Про це заявив доброволець Легіону Свобода Росії (ЛСР) Олексій Барановський в ефірі українського телемарафону.

“Наші бойові групи, як і раніше, перебувають на території Курської області та Бєлгородської області. Протягом усього дня бойові зіткнення, вони як по хвилі – то затихали, то розгоралися знову. Нині певне затишшя, тому що настає темна пора доби. Але я впевнений, що ніч буде “гаряча”, – вважає він.

Він додав, що нині всі були свідками “тільки першого акту з цієї багатоактної п’єси” і додав, що “ситуація розвиватиметься і далі”.

Барановський нагадав, що цей “захід” присвячений так званим “виборам” президента в Росії. Своїм прикладом вони показують, що є люди, готові зі зброєю в руках боротися з путінським режимом. 

На запитання про те, що нині відбувається в населеному пункті Тьоткіно Курської області, боєць розповів, що село перетворилося на “сіру зону”, яка не підконтрольна нікому.

“Вона зараз відсунулася вглиб Росії. І ми проводимо ту саму демілітаризацію в прикордонних регіонах… Бої то затихають, то поновлюються. І не тільки в самому Тьоткіному, а й у прилеглих населених пунктах”, – розповів Барановський.

Він також зазначив, що російська армія “оговтується від шоку” і напевно намагається перекинути резерви на місце подій.

Як відомо, 12 березня російські добровольці зайшли на територію Бєлгородської області РФ. У прориві кордону РФ брали участь Легіон Свобода Росії, Російський добровольчий корпус та добровольці Сибірського батальйону.

Згодом Легіон Свобода Росії заявив, що населений пункт Тьоткіно в Курській області РФ також перейшов під контроль добровольців.

Як ми вже писали раніше, російські добровольці, які у вівторок, 12 березня, зайшли на територію Бєлгородської та Курської областей Росії, контролюють територію в понад 40 кв. км.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button