Світ

У Латвії затримали зловмисників, які зірвали український прапор у Ризі

У Латвії затримали зловмисників, які зірвали український прапор у Ризі

Фото: Кадри з відео

У центрі Риги зірвали український прапор

Правоохоронці встановили особи двох імовірних порушників і затримали їх 9 квітня. Затримані раніше не були судимі.

У Латвії поліція затримала двох громадян, які зірвали український прапор з однієї з будівель у Ризі. Про це повідомляє Delfi.

Зазначається, що 5 квітня в поліцію надійшов дзвінок від очевидця про те, що чоловік у масці зриває український прапор, що висить на будівлі на вулиці Барона, а інший чоловік знімає це на камеру. Після інциденту обидва одразу ж покинули місце події, а в Ризькому Східному управлінні Державної поліції почалося розслідування.

На кадрах, опублікованих в соцмережах видно, що чоловік зламав флагшток, тримаючи в руках схожий на професійну рацію предмет.

Правоохоронці встановили особи двох імовірних порушників і затримали їх 9 квітня. Затримані раніше не були судимі.

Під час обшуків у будинках затриманих виявлено маску, яку, ймовірно, використовували під час скоєння злочину, рацію, а також різні предмети, “що мають відношення до прославляння комуністичного режиму і Росії”.

Розпочато кримінальну справу за фактом дій, спрямованих на розпалювання національної, етнічної, расової чи релігійної ненависті, а також про умисне знищення або пошкодження чужого майна. 11 квітня суд розгляне питання про арешт підозрюваних.

Нагадаємо, у центрі столиці Латвії Риги чоловік зірвав прапор України, поліція розпочала розслідування інциденту.

Нагадаємо, раніше на Львівщині дві жінки і чоловік зірвали й хотіли підпалити прапор України. А на Харківщині невідомий чоловік викрав прапор з могили загиблого захисника України. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button