Світ

У Китаї впроваджують нові проєкти для стимулювання народжуваності

У Китаї впроваджують нові проєкти для стимулювання народжуваності

Фото: РосЗМІ

Китай запускає нові проєкти для стимулювання народжуваності

Такі пілотні проєкти впроваджуються в більш ніж 20 великих містах, серед яких столиця Пекін та виробничі центри Ханьдань.

Китай запускає нові пілотні проєкти, спрямовані на створення нової культури шлюбу та підтримання народжуваності. Про це повідомляє Global Times з посиланням на Китайську асоціацію планування сім’ї.

Проєкт передбачає просвітницьку й роз’яснювальну роботу серед молоді щодо необхідності одруження та народження дітей у відповідному віці й заохочення батьків до розподілу обов’язків догляду за дітьми й виховання. Окремий акцент робиться на відмові від застарілих звичаїв, які негативно впливають на бажання молодих людей вступати до шлюбу, наприклад, обмеження традиційних високих “виплат за наречену”.

Такі пілотні проєкти впроваджуються в більш ніж 20 великих містах, серед яких столиця Пекін та виробничі центри Ханьдань, у сусідній зі столичним регіоном провінції Хебей, і Гуанчжоу в провінції Гуандун на півдні.

Зазначається, що це останній з низки кроків, спрямованих на подолання демографічної кризи в КНР. Раніше вже було запроваджено низку заходів для стимулювання народжуваності – податкові пільги, житлові субсидії та безкоштовна або субсидована освіта для третьої дитини в сім’ї.

З 1980-го до 2015 року Китай впроваджував сувору політику “одна сім’я – одна дитина”. Це призвело до демографічних проблемам, серед яких різке уповільнення темпів народжуваності та старіння населення.

Як повідомлялося, у Китаї чисельність населення почне скорочуватися до 2025 року.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button