Світ

У Китаї розробили безпілотник з шістьма роздільними дронами

У Китаї розробили безпілотник з шістьма роздільними дронами

Фото: VCG/Getty

У Китаї розробили військовий БПЛА

Ці БПЛА мають ефективні показники польоту, які майже вдвічі перевищують багатороторні дрони аналогічного розміру.

Китайські вчені розробили військовий БПЛА, здатний швидко розділятися на шість окремих частин у повітрі. Про це повідомляє Business Insider.

За словами вчених з Нанкінського університету аеронавтики й астронавтики, нові пристрої швидші та ефективніші за традиційні багатороторні дрони, і мають здатність збивати з пантелику супротивників, несподівано розділяючись на великі групи на полі бою.

Ці дрони мають лише одну лопасть, як у з’єднаному, так і розділеному стані, а їх дизайн був натхненний будовою кленового насіння. Вони можуть вільно літати, як звичайні дрони, і підтримувати зв’язок для виконання складних місій.

Зазначається, що БПЛА мають ефективні показники польоту, які майже вдвічі перевищують багатороторні дрони аналогічного розміру.

Основною перевагою є можливість заплутати реакцію систем протиповітряної оборони. При виявленні безпілотників системи протиповітряної оборони розгортають ресурси, пропорційні загрозі. Якщо ця загроза раптово зростає, це дає можливість перевантажити розгорнуті ресурси ППО.

Раніше у КНДР заявили про успішні випробування нового керованого снаряда для реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) калібру 240 мм та системи управління польотом.

Туреччина представила новий БПЛА

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button