Світ

У Криму громадянина України засудили до п’яти років колонії

У Криму громадянина України засудили до п яти років колонії

Фото: Соцсети

Нашивка Батальйону імені Номана Челебіджіхана.

Окупанти звинувачують чоловіка в тому, що він нібито був членом Батальйону імені Номана Челебіджіхана.

 

Підконтрольний російським окупантам Джанкойський районний суд у Криму засудив до п’яти років позбавлення волі громадянина України. Чоловікові інкримінують нібито участь у Батальйоні імені Номана Челебіджіхана. Про це повідомляє у четвер, 2 березня, російське пропагандистське інформагентство ТАCС із посиланням на коментар прес-служби суду.

 

“Суд, всебічно вивчивши матеріали справи, враховуючи пом’якшувальні обставини, визнав чоловіка винуватим (в участі у збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом, – ред.) і призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з відбуванням першого року у в’язниці та строку, що залишився в виправній колонії суворого режиму”, – заявили у судовій інстанції.

 

ЗМІ додало, що у листопаді 2022 року чоловіка затримали співробітники прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим під час спроби в’їзду на територію півострова.

 

Російські слідчі стверджують, що у листопаді 2015 року чоловік приїхав до табору батальйону на Херсонщині.

 

Він охороняв пункт постійної дислокації, виконував господарські роботи, копав окопи та зводив оборонні загородження.

 

 

Крім того, у Криму запустили безстрокову акцію Наближається час волі. В рамках ініціативи російську військову символіку Z перетворюють на пісочний годинник, зафарбований у кольори українського прапора.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button