Світ

У Кенії прорвало дамбу: щонайменше 45 жертв

У Кенії прорвало дамбу: щонайменше 45 жертв

Фото: Червоний Хрест Кенії

У Кенії тривають пошуки жертв повені

Під час трагедії на дамбі знайдено 45 тіл, пошуки тривають. У місцевій владі переконані, що загиблих виявиться набагато більше.

У Кенії щонайменше 45 людей загинули, коли прорвало дамбу поблизу міста в Рифтовій долині. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила поліція країни, пише Barron’s.

“На даний момент під час трагедії на дамбі знайдено 45 тіл, і команда на місці перевантажена, але пошуки все ще тривають”, – повідомив старший офіцер штабу поліції округу Накуру.

Перед тим губернатор Накуру Сьюзан Кіхіка заявиляла про 42 загиблих.

Міністр внутрішніх справ Кітуре Кіндікі заявив, що уряд наказав представникам служби безпеки та розвідки проінспектувати всі державні та приватні дамби та водосховища в їхній юрисдикції протягом 24 годин інадати рекомендації щодо примусової евакуації й тимчасового переселення людей із зони стижійного лиха.

Він також заявив, що влада арештуватиме людей з “ризикованою поведінкою”, зокрема автомобілістів, які намагаються небезпечно перетнути дорогу.

Нагадаємо, 25 квітня повідомлялося, що майже половину Кенії охопила раптова повінь, внаслідок якої принаймні 32 людини загинули і 103 500 постраждали.

У Танзанії через повені загинули не менше 155 людей

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button