Світ

У Казахстані сформовано новий уряд

“Президент РК (Нурсултан Назарбаєв – ред.) затвердив склад 11-го Кабінету міністрів”, – йдеться у повідомленні, передає 1NEWS.

Першим заступником прем’єр-міністра і міністром фінансів у новому уряді став Аліхан Смаїлов, заступниками прем’єр-міністра – Женіс Касимбек і Гульшара Абдикалікова.

Міністром закордонних справ РК став Бейбут Атамкулов, міністр оборони – Нурлан Єрмекбаєв, главою МВС – Єрлан Тургумбаєв, міністр юстиції – Марат Бекетаєв, міністр охорони здоров’я – Єлжан Біртанов, міністр культури і спорту – Аристанбек Мухамедіули, міністр енергетики – Канат Бозумбаєв.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв постановив реорганізувати два міністерства. Так, міністерство соціального розвитку було перетворено в міністерство інформації та суспільного розвитку РК, його очолив Даурен Абаєв. Новому відомству також передали функції і повноваження у сфері інформації від скасованого міністерства інформації і комунікацій.

Міністерство національної економіки очолив Руслан Далєнов, міністерство праці і соціального захисту – Бердибек Сапарбаєв, Мінсільгосп – Сапархан Омаров, міністерство освіти і науки – Куляш Шамшидинова, міністерство індустрії і інфраструктурного розвитку – Роман Скляр.

 

 

 

 

 

Back to top button