Світ

У Казахстані посадили на 4,5 роки чоловіка за участь у війні на Донбасі

Євген Щербак воював проти українських регулярних військ на Донбасі на боці угруповання проросійських бойовиків під назвою "батальйон Спарта"

У Казахстані суд міста Костанай засудив місцевого жителя Євгена Щербака до 4,5 років позбавлення волі за участь у бойових діях на території України.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Згідно з вироком суду від 21 травня 2020 року, Щербак визнаний винним за статтею 172 (“участь в іноземних збройних конфліктах”. – Ред.) Кримінального кодексу республіки і йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки шість місяців”, – заявили у суді.

За даними ЗМІ, з 2014 року Євген Щербак воював проти українських регулярних військ на Донбасі на боці угруповання проросійських бойовиків під назвою “батальйон Спарта”, яке на той час очолював відомий бойовик Арсен Павлов (“Моторола”).

З січня 2017 Щербак року перебував на території Росії, де не раз затримувався за порушення міграційного законодавства. У Казахстані з 2016 року він був оголошений в розшук за підозрою в найманстві. У квітні 2020 року влада РФ видворила Щербака до Казахстану.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button