Світ

У Канаді до кінця березня очікують прибуття десятків тисяч українців

У Канаді до кінця березня очікують прибуття десятків тисяч українців

Фото: social (иллюстративное фото)

У Канаді готуються до масового прибуття українців

Люди зі спецвізою після 31 березня зможуть приїхати до Канади, але не матимуть права на трирічний дозвіл на роботу, фінансову підтримку чи підтримку для поселення.

У Канаді очікують, що в країну до 31 березня 2024 року прибудуть близько 90 тисяч українців, адже до цієї дати можна в’їхати у Канаду за візою CUAET, яка надає право на спеціальну підтримку. Про це повідомляє ctvnews.ca.

Зазначається, що з березня 2022 року уряд Канади видав 936 293 екстрених тимчасових віз для українців, які хочуть працювати чи навчатися в Канаді, поки триває війна. До 28 листопада 2023 року до країни приїхали 210 178 українців із візами CUAET.

Агентства з поселення готуються до прибуття десятків тисяч українців. Згідно з опитуванням перед прибуттям, які провели Міністерство імміграції біженців та громадянства Канади та Operation Ukraine Safe Haven, до кінцевого терміну планували прибути 90 тисяч людей, що отримали екстрені візи.

За словами виконавчого директора організації Сарош Різві, хвиля суспільної підтримки українців згасає. Натомість цим займаються організації. Сектор розміщення зараз більше готовий до прийому людей, але приплив людей зменшить можливості. Очікується, що перевірять готовність об’єктів – місткість та персонал готелів і навіть “продуктові банки”. Є проблема з місцями для проживання. Новоприбулим пропонуватимуть поселитися у менших громадах, де легше та доступніше знайти житло.

Як повідомляється, люди зі спеціальною візою після 31 березня все ще зможуть приїхати до Канади, але вони не матимуть права на отримання трирічного дозволу на роботу чи навчання за програмою, а також не матимуть права на будь-яку фінансову підтримку чи підтримку для поселення.

Нагадаємо, Посольство України в Польщі заявило, що продовження статусу тимчасового захисту, про яке повідомив уряд Польщі раніше, не стосується громадян України.

Також повідомлялося, що уряд Ізраїлю продовжив дозвіл на перебування громадян України в країні до кінця 2024 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button