Світ

У Канаді 200-річну будівлю перенесли за допомогою мила

У Канаді 200-річну будівлю перенесли за допомогою мила

Фото: Brad Rushton/S. Rushton Construction

Будівля була перенесена вперше з часу її побудови у 1826 році.

У Канаді будівельна компанія пересунула будівлю вагою 220 тонн за допомогою 700 шматків мила.

У Галіфаксі, на південному сході Канади, 200-річну будівлю перенесли за допомогою 700 шматків мила. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на керівника будівельної компанії Шелдона Раштона.

Зокрема, перед будівельною компанією було поставлено завдання перемістити будівлю вагою 220 тонн на кілька метрів, щоб звільнити місце для нового житлового комплексу.

Будівельники розкопали під будівлею котлован і вставили більше десятка сталевих балок для опори. Компанія залучила евакуатор і два екскаватори, щоб перемістити конструкцію. Однак це не допомогло.

Тоді керівник будівельної компанії вирішив використати 700 шматків звичайного мила. Робітники підняли будівлю на 2,5 сантиметри за допомогою гідравлічних домкратів і розподілили мило між несучими конструкціями. Після того, як мило зробило сталеві балки і підлогу будівлі слизькими, вони пересунули будівлю на 9,1 метра.

Раштон каже, що він пересував будівлі за допомогою мила десятки разів. Він каже, що для невеликих будівель потрібно від 20 до 40 шматків мила, але будівля в Галіфаксі була найважчою з тих, що він пересував за 50 років своєї будівельної кар’єри.

Раніше повідомлялося, що у Канаді в південномму передмісті Оттави пронісся торнадо, внаслідок чого було пошкоджено принаймні 125 будинків.

Канадка прокинулась після коми та одразу вийшла заміж

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button