Світ

У ГУР повідомили про наслідки нападу на “вагнерівців” в Малі

У ГУР повідомили про наслідки нападу на вагнерівців в Малі

Фото: Reuters (архівне фото)

Розгром “вагнерівців” у Малі має важливі наслідки

Представник ГУР подякував людям, які проводять подібні операції в різних куточках світу, адже вони відвертають увагу ворога і змушують його витрачати додаткові ресурси на захист власного контингенту.

Після нападу повстанців-туарегів на терористів ПВК Вагнер у Малі є “конкретні військові наслідки”, зокрема РФ перекидає в цю країну своїх військових та терористів з інших частин Африки. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, пише РБК-Україна.

“Бачите, в різних куточках фігурує інформація. Був Судан, тепер Малі. Є ще країни, про які не було розголосу в ЗМІ поки що. Ось Сирія. Мова йде про те, що монополія у сфері бандитської, піратської діяльності російських ПВК у світі добігає кінця”, – сказав Юсов.

Представник ГУР додав, що у світі “з’являються сили, які можуть ставити цих злочинців на місце”.

“Є іміджеві втрати. Є конкретні військові наслідки. Після подій в Малі вже відомо про перекидання туди російських військ та терористів з інших куточків Африки”, – підкреслив Юсов.

Він назвав ці процеси хорошими і подякував людям, які проводять подібні операції в різних куточках світу, адже вони відвертають увагу ворога і змушують його витрачати додаткові ресурси на захист власного контингенту.

Нагадаємо, у Малі повстанці-туареги вбили і поранили десятки бійців ПВК Вагнера. Угруповання Вагнера підтвердило сутичку з туарегами й визнало втрати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button