Світ

У Грузії стався великий зсув ґрунту: є загиблі та зниклі безвісти

У Грузії стався великий зсув ґрунту: є загиблі та зниклі безвісти

Фото: Georgian cervice

У зоні стихійного лиха працюють понад 200 рятувальників, мобілізована спецтехніка, дрони та група кінологів

Двоє жителів гірської Аджарії напередодні також загинули через зсув землі, зазначають місцеві ЗМІ.

Великий зсув ґрунту стався в ніч перед середою, 7 лютого, в селі Нергеті на заході Грузії. Про це повідомляє Грузія Online.

“Зірвалась дуже велика земляна маса і накрила чотири житлових будинки. Згідно із даними на цей час, вижила одна людина, на жаль, ми знайшли три тіла (загиблих – ред.), пошуки інших шістьох тривають”, – повідомив державний повірений Імереті Звіад Шаламберідзе.

Эхо Кавказа зазначає, що врятований був доставлений у безпечне місце.

За інформацією МВС Грузії, в зоні стихійного лиха працюють понад 200 рятувальників, мобілізована спецтехніка, дрони та група кінологів.

Напередодні через зсув загинули двоє жителів гірської Аджарії.

Згодом стало відомо, що внаслідок інтенсивних пошуково-рятувальних дій виявлено тіла чотирьох людей. Нині продовжується операція з пошуку п’ятьох зниклих. Про це повідомив голова Служби управління надзвичайними ситуаціями Темур Мгебришвілі, розповідаючи про ситуацію в селі Нергет Багдатського муніципалітету.

“Нині в результаті інтенсивних пошуково-рятувальних дій виявлено чотири тіла. Тривають заходи щодо пошуку п’ятьох зниклих… Від земельної маси доведеться звільнити близько 70%, зірвалася дуже велика маса, схил гори. З великою ймовірністю повинні закінчити роботи до кінця дня. Не буде потреби додавати живої сили”, – запевнив посадовець.

Нагадаємо, 1 січня у центрі Японії стався землетрус магнітудою 7,6. Виникли цунамі. Після цього відбулася серія сильних повторних землетрусів. Повідомлялося про понад 160 загиблих.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button