Світ

У Грузії скоротили термін обов’язкового карантину

Термін обов’язкового карантину та ізоляції в Грузії скорочено з 14 до 12 днів. Про це повідомляє Грузія Online, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

Згідно з поправками, 12-денний карантин обов’язковий для осіб, які прибувають до країни з окупованих територій (Абхазії та Південної Осетії) або з іноземних держав, а також для громадян, які контактували із зараженими.

Термін може бути скорочений лише в тому випадку, якщо до поміщення в карантинну зону людина залишалася в режимі самоізоляції.

Усім, хто прибуватиме доведеться надати результати тесту на коронавірус, проведеного методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) не пізніше, ніж за 72 години до поїздки. Громадянам, які не будуть переведені у карантинні зони, доведеться проходити ПЛР-тести кожні 72 години протягом 12 днів.

При цьому у постанові зазначено, що іноземні громадяни оплачуватимуть тестування самі. Виняток становитимуть лише ті, у кого при проведенні першого тесту буде виявлено антитіла до коронавірусу. Їм подальше тестування не знадобиться.

Нагадаємо: за даними Worldometers, в Грузії зафіксовано 1321 випадок коронавірусу, з них 17 смертельних. Країна знаходиться на 142-му місці у світі за рівнем поширення недуги.

Back to top button