Світ

У Греції відкрили пляжі

Від сьогодні у Греції відкрили пляжі. Вони були закриті 15 березня для запобігання скупченню там людей в рамках боротьби з поширенням коронавирусной інфекції. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

Організовані пляжі планувалося відкрити з 1 червня, проте через дуже спекотну погоду – стовпчик термометра в останні дні піднімається в тіні до 42 градусів.

Міністерство у справах захисту громадян поставило жорсткі умови для припинення поширення коронавируса, які повинні виконувати адміністрації пляжів і їх відвідувачі. Працівники пляжів повинні обов’язково на вході реєструвати кількість людей. Максимальне число відпочиваючих, які на них допускаються, становить 40 осіб на 1000 кв. м. Мінімальна відстань між осями парасольок встановлено 4 м.

Під один парасольку можна поставити до двох шезлонгів, виняток зроблено для сімей з неповнолітніми дітьми. Мінімальна відстань між двома лежаками, розташованими під різними парасольками, має становити 1,5 м.

Кафе, ресторани, закусочні і бари на організованих пляжах повинні працювати тільки на винос. Розставлених столів не повинно бути. Продукція цих точок харчування повинна продаватися тільки в упаковці, і її приготування на самих пляжах заборонено.

Мінімальна відстань між клієнтами, які очікували в черзі обслуговування, має становити 1,5 м. Командні види спорту на пляжах залишаються під забороною.

Організовані пляжі поки будуть використовуватися тільки місцевими жителями, так як в’їзний туризм в країні на даний момент обмежений. Уряд очікує загального рішення ЄС щодо зняття заборони на авіасполучення всередині Євросоюзу.

Ситуація з коронавірусів в Греції в порівнянні з багатьма сусідніми європейськими країнами порівняно сприятлива. За даними на 15 травня, число інфікованих коронавірусів в країні з 27 лютого склало 2 810, більша частина з них одужала. За два з половиною місяці померли 160 осіб з підтвердженою інфекцією.

Греція продовжила заборону на вильоти в Італію, Велику Британію, Іспанію і Нідерланди, до 31 травня. Не буде вона і приймати пасажирів з цих країн.

Окрім цього, до 14 червня продовжили заборону на пасажирські рейси в Туреччину, Албанію та Північну Македонію

Back to top button