Світ

У Гаяні школярка підпалила гуртожиток, 19 жертв

У Гаяні школярка підпалила гуртожиток, 19 жертв

Фото: twitter.com/gomoseley

Ображена дівчинка-підліток, у якої відібрали мобільний телефон, влаштувала пожежу. Вогонь швидко охопив всю будівлю.

У південноамериканській Гаяні через пожежу в гуртожитку школи-інтернату загинули 19 людей, ще дев’ятеро госпіталізовані. Слідчі вважають, що підпал влаштувала ображена учениця, у якої забрали мобільний телефон, повідомило 23 травня агентство AP News.

Зазначається, що раніше 14-річну дівчину покарали у школі за стосунки зі старшим за неї чоловіком. Як заявив радник з питань національної безпеки країни Джеральд Гувейя, вона нібито погрожувала підпалити гуртожиток, а потім влаштувала пожежу у ванній кімнаті.

Вогонь швидко охопив будівлю, яка була частково дерев’яною. На той момент у гуртожитку перебували 57 учнів.

Вцілілі дівчата розповіли, що прокинулися посеред ночі від криків. Діти опинилися у пастці, тому що вікна та двері були замкнені.

Тринадцять дівчаток та п’ятирічний син завідувачки гуртожитку загинули на місці – жінка в паніці не змогла знайти ключ, щоб відімкнути будівлю. Ще п’ять неповнолітніх померли в окружній лікарні Мадії. 

Усі жертви пожежі, окрім однієї, були представницями корінних народів у віці від 12 до 18 років з віддалених сіл.

Підозрювана у підпалі школярка отримала опіки й також була госпіталізована.

Її планують виписати цього тижня і утримувати у в’язниці для неповнолітніх. Також уряд планує висунути звинувачення проти чоловіка, з яким підозрювана мала стосунки, оскільки їй ще немає 16 років.

США направлять до Гаяни криміналістів та інших експертів для допомоги в розслідуванні. 

З 23 травня у країні оголошено триденну жалобу. Мешканці корінної громади в Гайані, де проживало багато загиблих дівчат, протестують через погані заходи безпеки у школі.

 

Раніше повідомлялося, що у новозеландському місті Веллінгтон сталася пожежа у хостелі, унаслідок якої загинули щонайменше шестеро людей і ще одинадцять зникли безвісти.

У Мексиці виникла пожежа у центрі для мігрантів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button