Світ

У Гаазі 44 країни підтримали трибунал для РФ

У Гаазі 44 країни підтримали трибунал для РФ

Фото: Reuters

Серед країн, що підтримали ЄС, Канада, Грузія, Японія, Молдова, Нова Зеландія, Велика Британія, США

Дмитро Кулеба позитивно оцінив декларацію, як ухвалили за підсумками конференції Відновлення справедливості для України.

Представники 44 країн підтримали ідею створення спецтрибуналу для Росії за злочини, які були скоєні проти України під час загарбницької війни. Відповідну декларацію ухвалено за підсумками конференції Відновлення справедливості для України в якій брали участь 57 країн. Про це повідомив уряд Нідерландів.

Серед країн, що підтримали  ЄС, Канада, Грузія, Японія, Молдова, Нова Зеландія, Велика Британія, США.

“Ми підтверджуємо рішуче засудження актів агресії з боку РФ проти України; ці акти, включаючи спробу незаконної анексії регіонів України, є обурливими порушеннями Статуту ООН є порушенням міжнародного права, що тягне за собою державну відповідальність РФ, загрожують міжнародному миру і безпеці, ставлять під сумнів повагу до міжнародного порядку, заснованого на правилах, і підривають демократичні цінності”, – зазначається в декларації.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в соцмережі X (раніше Twitter) відреагував на рішення 44 країн підтримати створення спецтрибунали для Росії.

“Я вдячний усім державам, які визнають важливість досягнення результатів у цьому питанні. Я впевнений, що, працюючи разом, ми зможемо знайти всі необхідні рішення та втілити трибунал у життя. Нам потрібно зробити ще один поштовх, щоб це зробити”, – написав український урядовець.

Як ми вже писали, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Гааги і провів переговори з главою МЗС Нідерландів Ганкою Брюїнс Слот.

Кулеба пояснив, чому потрібен Спецтрибунал для РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button