Світ

У ФРН назвали терміни відмови від вугілля та нафти з РФ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: mpe.kmu.gov.ua

Німеччина за кілька тижнів припинить закуповувати російське вугілля

Раніше РФ постачала до Німеччини 40% вугілля та 40% нафти. Із серпня припиниться імпорт вугілля, а з нового року – нафти.

Німеччина відмовиться від імпорту російського вугілля з 1 серпня, а нафти – з 31 грудня 2022 року. Про це заявив заступник міністра фінансів Німеччини Йорг Кукіс, повідомляє у середу, 13 липня, Reuters.

“Через кілька тижнів ми відмовимося від російського вугілля. Кожен знає історію нафтопроводу Дружба, який вже був інструментом радянської імперії у Східній Європі. Позбутися цієї залежності непроста справа, але це те, чого ми досягнемо через кілька місяців”, – сказав Кукіс на форумі Sydney Energy Forum в Австралії.

З його слів, Німеччина відмовиться від імпорту російського вугілля з 1 серпня, а нафти – з 31 грудня цього року.

Він також зазначив, що раніше РФ постачала до Німеччини 40% вугілля та 40% нафти.

Заступник міністра наголосив, що основним завданням для уряду ФРН буде заповнення величезної діри, яка залишиться, коли Європейський Союз відмовиться від 158 мільярдів кубометрів газу на рік, які постачала Росія.

Напередодні також повідомлялося, що Індія та Китай різко скоротили закупівлю нафти у РФ. При цьому Росія все ще продовжує заробляти на нафтовому експорті 159 млн доларів на тиждень.

Постачання газопроводом Північний потік зупинено


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button