Світ

У Франції пропонують запровадити кримінальне покарання за псування картин

У Франції пропонують запровадити кримінальне покарання за псування картин

Фото: x.com/datirachida/status

Заклеєна уривком клейонки картина Клода Моне Маки

Вандали, які псують твори культури, скоюють напад на найблагороднішу складову єдності Франції – на культуру, вважає чиновниця.

Міністерка культури Франції Рашида Даті звернулася до міністра юстиції країни з проханням запровадити кримінальну відповідальність за протестні акції у музеях та картинних галереях, у центрі яких часто опиняються шедеври мистецтва. Про це у неділю, 2 червня повідомила газета Le Figaro.

“Це псування мистецтва злочинцями не може бути нічим виправданим. Цьому треба покласти край! Я звернулася до міністра юстиції, щоб було введено кримінальну відповідальність, адаптовану під цю нову форму злочинності, яка зазіхає на культуру!” – написала міністерка. 

Даті направила звернення після того, як у паризькому музеї Орсі активістка групи Riposte Alimentaire (Харчова відплата) заклеїла картину Маки імпресіоніста Клода Моне уривком клейонки.

 

Дівчина була одягнена у футболку з написом “+4 градуси – це пекло”. У Riposte Alimentaire пояснили, що активістка представила “кошмарну версію зображення макового поля у 2100 році, зруйнованого пожежами та посухами”.

 

 

Екологічні активістки облили супом всесвітньо відому картину Мона Ліза (“Джоконда”) Леонардо Да Вінчі у паризькому музеї Лувр.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button