Світ

У Франції понад 200 тисяч дітей стали жертвами сексуального насильства з боку католицьких священиків

Майже третина випадків сексуального насильства включала у себе зґвалтування

Жертвами сексуального насильства з боку католицького духовенства у Франції за останні 70 років стали щонайменше 216 тисяч неповнолітніх.

Такі дані містить опублікований звіт за підсумками розслідування спеціальної комісії, що тривало кілька останніх років, – інформує 1NEWS.

Автори звіту, який викладений на близько 2,5 тисячах сторінок, зауважують, що кількість жертв сексуальної наруги з боку церкви може сягати 330 тисяч, якщо врахувати такі зловживання в інших церковних установах, зокрема з боку вчителів у католицьких школах.

Комісію, що проводила розслідування, було створено католицькими єпископами у Франції наприкінці 2018 року, вона працювала незалежно від церкви.

Оцінки потерпілих значною мірою ґрунтуються на дослідженні, проведеному французьким Національним інститутом охорони здоров’я та медичних досліджень (INSERM).

Члени комісії, жоден з яких не був пов’язаний з церквою, опитали сотні людей, які забажали розповісти свої історії.

Також команда мала доступ до файлів поліції та церковного архіву.

Всього безпосередньо комісією було ідентифіковано близько 2700 жертв шляхом отримання їхніх свідчень, ще тисячі жертв було знайдено в архівах.

Більшість жертв – близько 80 відсотків – були хлопчиками у віці від 10 до 13 років, решта – дівчатками різних вікових груп.

Майже третина випадків сексуального насильства, за даними комісії, включала у себе зґвалтування.

Загалом у нарузі над дітьми підозрюються близько 3000 служителів, які працювали в церкві з 1950 року. Зазначається, що це – 2,5 відсотка від усього французького духовенства.

Голова комісії Жан-Марк Сов наполягає, що дані має бути передано до судових органів, а церква повинна виплатити потерпілим належну фінансову компенсацію.

Реагуючи на результати розслідування, голова французької конференції єпископів Ерік де Мулен-Бофор заявив, що церкві соромно за вчинені злочини з боку священників, попросив вибачення та пообіцяв діяти.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button