Світ

У Франції нові протести, затримано сотні людей

У Франції нові протести, затримано сотні людей

Мітинг проти пенсійної реформи у Парижі

Тисячі людей вийшли на вулиці міст країни після провалу двох вотумів недовіри уряду.

По всій Франції 20 березня відбулися демонстрації на знак протесту проти ухвалення пенсійної реформи в обхід парламенту. За даними ЗМІ, під час мітингів сталися заворушення та сутички з поліцією, затримано сотні людей.

За даними BFMTV, увечері в понеділок на вулиці вийшли тисячі демонстрантів, незадоволених провалом у парламенті двох вотумів недовіри уряду Елізабет Борн через пенсійну реформу.

Протестувальники вимагали не лише відхилення реформи, а й відставки президента Еммануеля Макрона та французького уряду.

Акції відбулися у десятках міст, серед яких Париж, Бордо, Страсбург, Ліон. Деякі учасники демонстрацій підпалювали контейнери для сміття і били рекламні щити, а в містечку Абвіль увірвалися до будівлі мерії.

Найсерйозніші сутички між силовиками та протестувальниками сталися у столиці. BFMTV відомо про 142 затриманих у Парижі, при цьому Le Figaro пише про 234 заарештованих.

Профспілки закликають “збільшити мобілізацію” та виходити на регулярні масові демонстрації з 23 березня.

Нагадаємо, 16 березня уряд Франції прийняв спірну пенсійну реформу без голосування нижньої палати парламенту країни – Національних зборів, вдавшись до особливої статті конституції.

Законопроект, зокрема, передбачає поетапне підвищення до 2030 року пенсійного віку із 62 до 64 років. Через нього із січня у країні тривають багатотисячні маніфестації, організовані профспілками.

Масові протести у Франції: чи втримається уряд


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button