Світ

У Франції на атомній електростанції сталася пожежа

У Франції на атомній електростанції сталася пожежа

Фото: REUTERS

Пожар на АЭС во Франции

Французька АЕС Шинон – одна із найстаріших атомних станцій країни, розташована в регіоні Центр – Долина Луари.

У центральній частині Франції на атомній електростанції Шинон (Centrale nucléaire de Chinon) сталася пожежа, після чого оператор ядерної енергетики EDF зупинив два реактори відповідно до процедури безпеки, повідомляє Reuters.

 

Блоки будуть відключені до завершення розслідування та з’ясування причин того, що сталося вранці в суботу вогняного інциденту 10 лютого. Зазначається, що сама пожежа була ліквідована вночі.

“Виробничий блок номер 3 на атомній електростанції Chinon зупинився автоматично відповідно до систем безпеки та захисту реактора”, – йдеться в заяві EDF.

 

Також оператор додав, що було зупинено реактор №4, з’єднаний із третім.

 

В EDF уточнили, що пожежа, яка поширилася на головний трансформатор блоку №3, виникла за межами ядерної зони. Внаслідок пригоди постраждалих немає.

 

У компанії також зазначили, що пожежа не зробила “впливу на навколишнє середовище”.

 

Як заявили у Службі ядерної безпеки Франції, пожежа призвела до відключення електроенергії на станції.

 

Французька АЕС Шинон – одна із найстаріших атомних станцій країни. Розташована в регіоні Центр Долина Луари. На станції було побудовано сім реакторів, проте 3 енергоблоки з газоохолоджувальними реакторами UNGG зараз закриті (в 1-му енергоблоці зараз розташований музей атомної енергетики). В даний час в експлуатації знаходяться чотири блоки з реакторами з водою під тиском (PWR) розробки Framatome потужністю 905 МВт. АЕС Шинон виробляє приблизно 6% від загального споживання електрики Франції.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button