Світ

У Франції багатотисячні протести через нового прем’єра

У Франції багатотисячні протести через нового прем єра

Фото: gettyimages

Протести у Франції

Блок лівих звинуватив Макрона в “запереченні демократії та крадіжці виборів” після того, як він не підтримав кандидата, який отримав перше місце на голосуванні у липні.

Десятки тисяч людей у різних містах Франції вийшли на протести після призначення правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром країни. Про це у суботу, 7 вересня, повідомляє Reuters.

Блок лівих, очолюваних ультралівою партією Нескорена Франція (LFI), звинуватив президента Франції Еммануеля Макрона у запереченні демократії та крадіжці виборів після його відмови підтримати кандидата від альянсу Новий народний фронт (NFP), який здобув першість на липневому голосуванні.

У відповідь на призначення Барньє лідери лівих партій, профспілки та студентські організації у суботу закликали до масових протестів напередодні нових демонстрацій, включно із можливими страйками 1 жовтня. Партія LFI заявила, що по всій країні відбудеться 130 акцій протесту.

Організатори протесту стверджують, що у суботу на мирну демонстрацію по всій Франції вийшло близько 300 тисяч людей вийшли, у тому числі 160 тисяч у Парижі. Водночас у поліції кажуть, що в місті протестували лише 26 тисяч людей.

Нагадаємо, 5 вересня Макрон призначив Мішеля Барньє прем’єр-міністром і доручив йому сформувати новий уряд країни. 

Цього ж дня Барньє виступив з першою промовою, в якій пообіцяв за кілька днів презентувати перед парламентом законодавчі ініціативи і пропозиції нового уряду.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + 1 =

Back to top button