Світ

У Флориді дітям до 14 років заборонять користуватися соцмережами

У Флориді дітям до 14 років заборонять користуватися соцмережами

Фото: Unsplash

Губернатор Флориди ДеСантіс підписав закон, який забороняє дітям до 14 років користуватися соцмережами

З усіх конгресменів Флориди, які голосували за новацію, лише одна особа не підтримала запропонований законопроєкт.

У Флориді дітям заборонять користуватися соцмережами. Заборона розповсюджуєтьяс на усіх, кому іще не виповнилося 14. Про це у вівторок, 26 березня, заявив губернатор штату Флорида Рон ДеСантіс.

“Я підписав законопроєкт, який забороняє дітям до 14 років мати облікові записи в соціальних мережах без згоди батьків”, – повідомив він. 

Вказується, що власники таких мереж віднині зобов’язані видаляти акаунти дітей, що зроблені без батьківського дозволу.

“Законопроєкт зорієнтовано на захист дітей. Влада штату готується судитись з власниками мереж, які порушуватимуть цей закон та вимагати штрафи”, – сказав ДеСантіса.

Новий закон має набути чинності у штаті в січні 2025 року. 

Відомо, що з єдиним конгресменом Флориди, що голосувала проти новаці стала конгресменка Енджі Ніксон з Джексонвілл, мати п’ятьох дітей. Вона заявила, що це “зловживання уряду”, бо саме батьки, а не будь-які правила та закони, “повинні визначати, чи дозволено їх дітям бути в інтернеті”.

Директорка Національної розвідки США Авріл Хейнс заявила, що Китай може використовувати застосунок TikTok для впливу на вибори у США 2024 року.

Після закритого тестування, яке тривало рік, соцмережа Bluesky дозволила реєструватися всім, а до того соцмережа допускала нових користувачів лише за допомогою коду-запрошення. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button