Світ

У Флоренції екоактивісти приклеїли наліпки на картину Сандро Боттічеллі

У Флоренції екоактивісти приклеїли наліпки на картину Сандро Боттічеллі

Фото: Скріншот

Екоактивісти провели акцію у галереї у Флоренції

Двоє активістів 13 лютого прикріпили зображення про знищення довкілля до захисного скла на картині XV століття Боттічеллі “Народження Венери”.

У вівторок, 13 лютого, італійські екологічні активісти наклеїли фотографії руйнівних наслідків зміни клімату на скляну панель, що захищає знамениту картину Боттічеллі “Народження Венери”. Про це повідомляє Barron’s з посиланням на AFP.

Двоє активістів з організації “Last Generation” встигли опублікувати зображення наклейок, прикріплених до картини 15 століття в галереї Уффіці, до того, як їх забрали до поліцейської дільниці.

“Уряд продовжує вдавати, що поля не горіли в січні, що вода не буде проблемою цього літа, що будинки, зруйновані повенями, є випадковими подіями, а не людським вибором, – заявив один із протестувальників. – І замість того, щоб мати справу з цими реальними проблемами, він створює абсурдні закони”.

Зазначається, що ця організація у 2022 році почала проводити в Італії серію суперечливих протестів, закликаючи політиків усіх партій зробити боротьбу зі зміною клімату пріоритетом.

Зокрема, активісти облили себе червоною рідиною біля Флорентійського собору і приклеїли руки до однієї зі скульптур Ватиканського музею. Також минулого року члени групи облили себе брудом біля Сенату в Римі. Інших членів Last Generation звинувачують у тому, що вони облили фарбою картину Муаріціо Каттелана “L.O.V.E.” в італійській столиці.

Відомо, що у січні парламент Італії схвалив закон, що посилює покарання для людей, які завдають шкоди пам’ятникам і культурним об’єктам. Це стало реакцією на хвилю кліматичних протестів в музеях Європи.

Раніше повідомлялося, що екологічні активістки облили супом всесвітньо відому картину Мона Ліза (“Джоконда”) Леонардо Да Вінчі у паризькому музеї Лувр.

Екоактивісти облили фарбою картину австрійського художника Густава Клімта

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button