Світ

У Фінляндії розміщуватиметься штаб сухопутних військ НАТО

У Фінляндії розміщуватиметься штаб сухопутних військ НАТО

Фото: AP

У Фінляндії розміщуватиметься штаб сухопутних військ НАТО

Цей штаб Альянсу у Фінляндії матиме завдання керувати наземними військовими операціями на півночі Європи та в Скандинавії.

У Фінляндії базуватиметься штаб сухопутних військ НАТО. Про це заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, передає Reuters.

За його словами, всі країни-члени Альянсу дали свою політичну згоду на ключові цілі Фінляндії щодо її інтеграції в НАТО.

“У Фінляндії буде розміщено командування сухопутних військ НАТО, і у Фінляндії будуть присутні сухопутні війська”, – сказав Хяккянен.

Він додав, що цей штаб Альянсу у Фінляндії матиме завдання керувати наземними військовими операціями на півночі Європи та в Скандинавії.

Міністр оборони зауважив, що в новій командній структурі НАТО усі північноєвропейські країни підпорядковуватимуться Об’єднаному командуванню ОЗС НАТО в американському Норфолку.

“Ці рішення зміцнюють безпеку Фінляндії та водночас безпеку Північної Європи, і вони мають значну користь для безпеки всього Альянсу”, – зазначив Хяккянен.

Раніше повідомлялося, що НАТО планує збудувати штаб-квартиру сухопутних сил Альянсу у Фінляндії.

Нагадаємо, на півночі Фінляндії, Швеції та Норвегії пройшли масштабні військові навчання країн НАТО під назвою Nordic Response 24.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button