Світ

У ФБР розповіли подробиці замаху на Трампа

У ФБР розповіли подробиці замаху на Трампа

Фото: gettyimages

Замах на Трампа

Розслідувачі не мають підстав вважати, що стрілець брав участь у більш масштабній змові за участю інших людей. Зараз вони встановлюють мотиви стрільця.

ФБР розслідує поранення кандидата в президенти США Дональда Трампа як замах на вбивство і можливий внутрішній теракт, повідомляє The New York Times з посиланням на Федеральне бюро розслідувань.

Зазначається, що телефон, гвинтівку і можливий вибуховий пристрій стрільця відправлені в лабораторію бюро в Квантіко, штат Вірджинія. ФБР описало вибуховий пристрій як “елементарний”.

У відомстві заявили, що не виявили доказів того, що у стрілка були проблеми з психічним здоров’ям. За словами Роберта Уеллса, помічника директора контртерористичного відділу, головним пріоритетом бюро є визначення мотиву стрільця.

Також ФБР підтвердило, що батько придбав гвинтівку, але не було ясно, чи він дав синові зброю, чи той взяв її без дозволу. Наразі сім’я співпрацює зі слідством. Правоохоронці повідомили, що бюро не встановило ідеологію, яку сповідував стрілець Томас Метью Крукс.

Також високопосадовці ФБР спілкуючись з журналістами по телефону, заявили, що у них немає підстав вважати, що стрілець брав участь у більш масштабній змові за участю інших людей.

“На даний момент інформація, яку ми маємо, вказує на те, що стрілець діяв один, і що на даний момент немає жодних загроз громадській безпеці”, – сказав Кевін Ройк, агент, який веде розслідування замаху на вбивство.

Як повідомлялося, під час передвиборчого мітингу Трампа в місті Батлер, штат Пенсильванія на нього було скоєно замах. Пізніше Трамп заявив, що отримав поранення у верхню частину правого вуха і втратив багато крові. За даними ЗМІ, ймовірний нападник ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія. Правоохоронці повідомили, що його застрелили.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден виступив із новою заявою щодо замаху на Трампа і сказав, що дав низку доручень. Зокрема, Трамп отримає посилену охорону, секретній службі поставлена завдання переглянути всі заходи безпеки на з’їзді республіканців, а Міністерству нацбезпеки провести незалежний огляд події.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × three =

Back to top button