Світ

У двох містах Гондурасу ввели комендантську годину через війну банд

У двох містах Гондурасу ввели комендантську годину через війну банд

У деяких районах Гондурасу діє часткове надзвичайне становище

У вихідні в ході зіткнень банд у країні було вбито як мінімум 22 особи. Напади трапилися після смертельного інциденту у жіночій в’язниці, внаслідок якого загинули 46 людей.

У Гондурасі уряд оголосив про введення комендантської години у двох північних містах через зіткнення банд, повідомляє News.am.

Комендантська година введена з 25 червня у місті Чолома та з 4 липня -у Сан-Педро-Сула. Місцевим мешканцям рекомендовано не залишати свої будинки з 9 вечора до 4 ранку.

Таких заходів було введено після того, як 22 людини було застрелено під час нападів бандитів у цих містах. Так, у суботу ввечері озброєні люди розпочали стрілянину у більярдному залі міста Чолома, вбивши 11 людей та тяжко поранивши ще трьох. Цієї ж ночі сталося щонайменше 11 вбивств в окремих епізодах у Вальє-де-Сула, зокрема в місті Сан-Педро-Сула.

Напади трапилися після смертельного інциденту у жіночій в’язниці неподалік від столиці Гондурасу Тегусігальпи, внаслідок якого загинули 46 людей.

За словами президента країни Сіомари Кастро, наразі починаються численні операції з упіймання винних. Уряд також пропонує грошову винагороду у розмірі $32 тисячі людям, які допоможуть затримати відповідальних за вбивства в Чоломі.

Зазначимо, у деяких районах Гондурасу діє часткове надзвичайне становище у спробі протистояти бандам.

Нагадаємо, у вихідні в Росії заборонена місцевим законодавством приватна військова компанія збунтувалася і пішла колоною на Москву, збивши дорогою шість гелікоптерів і літак урядових військ разом з екіпажами. За повідомленнями ЗМІ, конфлікт був зам’ятий за допомогою самоназваного президента Білорусі Олександра Лукашенка, а бунтарі отримали гарантії відсутності відповідальності за скоєне.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button