Світ

У Домінікані США конфіскували літак Мадуро, Каракас відреагував

У Домінікані США конфіскували літак Мадуро, Каракас відреагував

Фото: REUTERS

Влада Венесуели назвала конфіскацію повітряного судна “нічим іншим, як піратством”

Літак президента Венесуели Мадуро був конфіскований через введені обмеження та порушення законів Штатів про експортний контроль і санкції.

Сполучені Штати у Домініканській Республіці конфіскували літак президента Венесуели Ніколаса Мадуро після того, як було визначено, що придбання авіасудна відбулося з порушенням санкцій США та було пов’язане з кримінальними процесами. Цей літак Мадуро використовував для офіційних візитів по всьому світу. Про це у понедліок, 2 вересня, пише CNN, посилаючись на офіційні джерела.

“Департамент юстиції конфіскував літак, який, як ми стверджуємо, був незаконно придбаний за 13 мільйонів доларів через підставну компанію та контрабандою вивезений зі Сполучених Штатів для використання Ніколасом Мадуро та його друзями”, – заявив генеральний прокурор США Меррік Гарленд.

У міністерстві повідомили, що літак був придбаний у Флориді та незаконно вивезений у квітні 2023 року зі Сполучених Штатів до Венесуели через Карибський басейн.

У  свою чергу, уряд Венесуели розкритикував конфіскацію з боку Сполучених Штатів Америки літака Dassault Falcon 900EX, яким користувався Ніколас Мадуро. Каракас розцінив такі дії як “піратство”, пише Reuters.

Як відомо, 29 липня Мадуро оголосили переможцем виборів з 51% голосів порівняно з 44% в опозиціонера Едмундо Гонсалеса.

Опозиційні партії стверджують, що їх кандидат набрав 70% голосів. Лідери країн Латинської Америки також сумніваються в чесності перемоги Мадуро. Після оголошення результатів президентських виборів в країні розпочалися масові протести. 

ЄС не визнає Мадуро президентом – Боррель

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × two =

Back to top button