Світ

У діях євродепутатки, яка звітувала до РФ, не знайшли складу злочину

У діях євродепутатки, яка звітувала до РФ, не знайшли складу злочину

Фото: Соцмережі

Тетяна Жданок

Діяльність євродепутатки не вважають злочинною, бо вона припала на період із 2004 до 2013 року, а тоді за таку співпрацю не передбачалося кримінальної відповідальності.

Служба державної безпеки Латвії заявила,що дії депутатки Європарламенту Тетяни Жданок, яка взаємодіяла зі співробітниками російської ФСБ, “не кваліфікуються як злочин”. Про це повідомила преслужба СДБ Латвії.

Зазначається, що діяльність євродепутатки не вважають злочинною, бо вона припала на період із 2004 до 2013 року, а тоді за таку співпрацю не передбачалося кримінальної відповідальності.

“До 2016 року латвійське законодавство не передбачало кримінальної відповідальності за допомогу іноземній державі або іноземній організації, спрямованій проти Латвійської Республіки. Саме тому опубліковані в ЗМІ історичні епізоди, що належать до 2005-2013 років, не кваліфікуються як злочинна діяльність”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що статус Тетяни Жданок як депутатки Європарламенту був “важливим аспектом, який сприяв її діяльності щодо підтримки геополітичних інтересів Росії”.

Але Служба державної безпеки Латвії таки планує “оцінити інформацію про можливу співпрацю Жданок із російськими спецслужбами”.

Раніше повідомлялось, що Тетяна Жданок як мінімум з 2005 року звітувала про свою діяльність перед співробітниками Федеральної служби безпеки Росії, просила у них кошти на проведення заходів.

Євродепутата підозрюють у співпраці з ФСБ Росії: ЄП почав розслідування

 У Кремлі заступилися за євродепутата, яку звинувати у співпраці з ФСБ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button