Світ

У Держдумі РФ комуністи попросили Путіна визнати «ЛДНР»

Депутати від Комуністичної партії Російської Федерації внесли в Державну думу проект постанови до президента Володимира Путіна з проханням визнати так звані “Донецьку і Луганську народні республіки”, повідомляє 1news з посиланням на УНН.

Проект постанови внесли 11 депутатів Комуністичної партії на чолі з лідером Геннадієм Зюгановим. Документом пропонується включити до порядку денного Держдуми на лютий питання про визнання “ЛДНР”.

У документі говориться, що визнання псевдо-республік нібито є “обґрунтованим і морально виправданим”. А за останні роки на території окупованого Донбасу “побудовані демократичні органи держави з усіма атрибутами легітимної влади”.

“Таке визнання створить підстави для забезпечення гарантій безпеки і захисту їх народів від зовнішніх загроз і реалізації політики геноциду”, – йдеться в проекті постанови.

У зверненні до Путіна пропонується відзначити, що жителі ОРДЛО вісім років не отримують пенсії та соціальні допомоги в умовах економічної блокади.

Там пропонують Путіну провести переговори з ватажками “ЛДНР” для створення “правової основи міждержавних відносин”, яка регулюватиме в тому числі надання військової допомоги.

 

 

 

 

Back to top button