Світ

У Держдепі заявили, що не час залишати Україну

У Держдепі заявили, що не час залишати Україну

Фото: Euronews Albania

Заступник голови американського Держдепу Джеймс О’Браєн

Українські захисники здатні звільнити усі захоплені Росією міста, впевнені в Державному департаменті США.

Призупинка допомоги Україні у боротьбі з російськими агресорами було б для Вашингтона найгіршим рішенням. Про це у четвер, 9 листопада, заявив заступник голови американського Держдепу Джеймс О’Браєн на засіданні у Конгресі передає Голос Америки.

“Штати не можуть дозволити собі залишити Київ на півдорозі”, – зазначив він. 

Він вказав, що військові Сил оборони України вже повернули половину територій, що захопили війська РФ з початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Крім того, Україні вдалося відкрити нові альтернативні зернові коридори, які росіяни намагалися заблокувати, вийшовши із “зернової угоди”.

Він підкреслив, що Україна продовжує боротися та докладає максимум зусиль аби протистояти ворогу у тому числі з залученням креативних ідей. 

“Зараз невдалий час залишати Україну. Тому що Україна перемагає”, – заявив О’Браєн.

Раніше не залишати Україну наодинці з ворогом закликав заступник речника Держдепу Ведант Пател. Продовження підтримки Києва він назвав обов’язком. 

Нагадаємо, 2 листопада Палата представників США на чолі з новим спікером Майком Джонсоном ухвалила законопроєкт про виділення військової допомоги Ізраїлю на загальну суму 14,3 млрд доларів. У проєкті не передбачена допомога Україні. Проте верхня палата Конгресу провалила цей законопроєкт.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button