Світ

У Держдепі США відреагували на НП з білоруськими вертольотами в Польщі

У Держдепі США відреагували на НП з білоруськими вертольотами в Польщі

Фото: Укрінформ

Речник Держдепартаменту США Меттью Міллер

Два гелікоптери Білорусі, які проводили навчання поблизу кордону, порушили повітряний простір Польщі в районі села Біловежа.

У Державному департаменті США відреагували на інцидент із порушенням повітряного простору Польщі військовими гелікоптерами Білорусі. В американському відомстві наголосили, що до безпеки НАТО, частиною якого є Польща, ставляться дуже серйозно. Про це у середу, 2 серпня, заявив речник Держдепартаменту Меттью Міллер під час брифінгу. 

“Ми бачили, що уряд Польщі зробив заяву з цього приводу. Ми очікуємо, що всі країни поважатимуть суверенний повітряний простір інших країн. І ми продовжуватимемо дуже серйозно ставитися до безпеки НАТО”, – сказав він.

Він підкреслив, що Сполучені Штати перебувають у тісному контакті з польською владою, а також відслідковують ситуацію у Білорусі.

Відповідаючи на запитання, чи готові США реалізувати свої заяви щодо захисту території НАТО у подібних випадках, Міллер сказав, що не випереджатиме офіційні заяви.

Нагадаємо, напередодні Польща заявила про термінове відправлення військ до свого східного кордону, звинувативши Білорусь у порушенні свого повітряного простору двома військовими вертольотами, які проводили навчання поблизу кордону. 

У свою чергу Мінськ такий інцидент заперечив, заявивши, що країна-член НАТО “вигадала” звинувачення, щоб виправдати нарощування своїх військ біля кордону з Білоруссю.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button