Світ

У Держдепі розповіли, як попереджали РФ про можливий теракт

У Держдепі розповіли, як попереджали РФ про можливий теракт

Фото: скріншот

Речник Держдепу США Метью Міллер

Американська сторона в приватному порядку передала росіянам попередження, яке ґрунтувалося на даних розвідки й спостереження.

США передали російській стороні детальну інформацію про підготовку до теракту ще на початку березня. Про це під час брифінгу у понеділок, 25 березня повідомив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Він зазначив, інформацію про потенційний теракт у місці скупчення людей в районі Москви Штати отримали на основі даних розвідки та стеження за угрупованням ІДІЛ.

“Ми попередили уряд Росії на початку березня про запланований терористичний напад у Москві, який був потенційно націлений конкретно на скупчення людей, включно з концертами”,- зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

За його словами, американська сторона в приватному порядку передала росіянам попередження, яке ґрунтувалося на даних розвідки й спостереження – в межах обов’язку попереджати всіх – союзників чи противників – про загрозу терактів. Водночас Міллер не уточнив, які канали були задіяні для цього.

Крім того, представник Держдепу нагадав, що США 7 березня видали попередження своїм громадянам про можливу підготовку теракту в Москві. А кілька місяців тому США так само попередило уряд Ірану про потенційну терористичну атаку з боку ІДІЛ, що також сталося згодом на іранській території.

Нагадаємо, ввечері 22 березня у підмосковному Красногорську в концертному залі Крокус Сіті Хол сталася стрілянина під час концерту. Загинули понад 130 людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button