Світ

У Данії планують розпочати призов жінок до армії

У Данії планують розпочати призов жінок до армії

Фото: АР

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен

Також планується збільшити тривалість служби із 4 до 11 місяців як для чоловіків, так і для жінок.

Данія має намір збільшити кількість молодих людей, які проходять військову службу, поширивши призов на жінок. Про це заявила прем’єр-міністр Метте Фредеріксен, передає Associated Press.

Також планується збільшити тривалість служби із 4 до 11 місяців як для чоловіків, так і для жінок. Призовники спочатку проходитимуть п’ять місяців базової підготовки, а потім ще шість місяців – оперативну службу разом із додатковою підготовкою.

“Ми не переозброюємося, тому що хочемо війни. Ми переозброюємося, бо хочемо цього уникнути”, – зазначила Фредеріксен.

За її словами, данський уряд хоче досягти “повної рівності між статями”.

У Данії, згідно з офіційними даними, є до 9000 професійних військовослужбовців на додачу до 4700 призовників, які проходять базову підготовку. Уряд планує збільшити кількість призовників на 300 осіб і досягти 5000.

Торік у Данії було 4717 призовників. Жінки, які проходили військову службу, становили 25,1% від загальної кількості призовників, свідчать офіційні дані.

Як заявив міністр оборони країни Троельс Люнд Поульсен, плани уряду щодо змін у військовій службі будуть внесені до законодавства у 2025 році та набудуть чинності у 2026 році.

Раніше повідомлялося, що в Україні Верховна Рада готує військовий облік для жінок. У законопроєкті йдеться, що під час дії воєнного стану жінок залучатимуть до проходження військової служби, однак, на бойові посади – тільки добровільно.

Президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button